Belijdenis: 2 feestelijke diensten

juni 8, 2018

Aanstaande zondag 10 juni, hebben we twee feestelijke diensten in kerkgebouw Pniël. 13 jongeren uit De Verbinding zullen belijdenis afleggen van hun geloof. Een prachtige dag! Omdat het om zo’n grote groep gaat en we veel gasten verwachten, is besloten om hier niet één maar twee feestelijke diensten van te maken.

In de ochtenddienst (10:00 uur) zullen Matthijs, Daan, Nick, Tom, Patrick, Jette en Hugo belijdenis doen. De middagdienst begint om 15:00 uur, met daarin de belijdenis van Henrieke, Martijn, Laura, Sietske, Elles en Marith. Alle jongeren hebben zich afgelopen tijd voorbereid en aan de Kerkenraad toegelicht wat het voor hen persoonlijk betekent om belijdenis te doen. Wat er vooral veel gezegd werd is “ik wil antwoord geven op mijn doop”. Dat wil zeggen. Toen ik gedoopt werd, was ik te klein om zelf te geloven. Toen geloofden mijn ouders en ze beloofden om me in geloof op te voeden. Nu heb ik zelf leren geloven, en dat wil ik graag in de gemeente hardop uitspreken.

Ook hoor je veel “ik wil Jezus gaan volgen”. Dat is een heel bewuste en positieve beslissing. Jezus nodigt de mensen daartoe uit, en stelt ze er ook toe in staat. En in deze manier van zeggen komt bovendien uit dat we geen gehoorzaamheid beloven aan een set gedragsregels maar ons toevertrouwen aan een persoon: Jezus.

Beide diensten worden ondersteund door een combo, waarin muzikanten van de hele Verbinding samenwerken. Er is ’s morgens en ’s middags een apart programma voor de kinderen en ook is er crèche voor de allerkleinsten. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn: we zien er naar uit!