Catechisatie

Bijbels onderwijs

Home Group Bible StudyCatechisatie is een woord waar veel mensen over struikelen als ze het moeten opschrijven. Niet zo gek, want het komt uit het Grieks, maar het betekent gewoon ‘onderwijs’. Het geloof in God wordt al eeuwenlang doorgegeven van de ene generatie op de andere. En catechisatie is daar een hulpmiddel bij.

Tijdens de catechisatie leren jongeren (12+) wat de bijbel is en wat er in de kerkdienst gebeurt. Verder leren zij wat christenen geloven, hoe een christelijke levensstijl eruit ziet, op welke manieren je kunt bidden en hoe God je door de bijbel helpt om je geloof verder te verdiepen. Ook komen allerlei andere vragen rondom bijbel en geloof aan bod. De catechisaties worden gegeven door de predikanten en door enkele vrijwilligers uit de gemeente.

Wanneer en waar

De catechisaties worden gegeven op dinsdagavond om 19.00, 20.00 en 21.00 uur in het Kompas, afhankelijk van de leeftijdsgroep. De lessen duren drie kwartier. Rondom de lessen is het een gezellige boel en is er koffie en thee en ruimte voor ontmoeting.

Belijdeniscatechisatie

Belijdeniscatechisatie is een voorbereiding op het doen van geloofsbelijdenis. Dat is niet afhankelijk van een bepaalde leeftijd. Sommigen willen dat al in de tienerjaren en anderen doen dat op latere leeftijd.

Nadat je deze catechese gevolgd hebt ben je niet verplicht om belijdenis te doen. Die stap zet je niet automatisch. Je hebt nagedacht, je doet het weloverwogen. Met andere woorden: zoek je verdieping van je geloof? Wil je je graag voorbereiden op een bewuste stap naar God toe, je ‘jawoord’ uitspreken tegen Hem, die al eerder ‘ja’ zei tegen jou? Had je dat eigenlijk al eerder willen doen, maar kwam het er niet van? Dan is belijdeniscatechisatie iets voor jou!

Jaarplanning

Aan het begin van het seizoen wordt een jaarplanning opgesteld en uitgereikt. Daarop staan de groepsindeling, tijdstippen, vakanties etc. vermeld zodat jij en je ouders weten waar je aan toe bent.

Vragen?

Voor meer informatie en aanmeldingen, kun je contact opnemen met één van de predikanten.

Of je kunt je vraag stellen via ons contactformulier.