Kringen

“Een kring is een prachtding”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen dampende pan soep staat op tafel en brood staat in mandjes er naast. De kringavond is begonnen. Tijdens de maaltijd wordt gesproken over van alles en nog wat. We leren elkaar op deze avonden steeds beter kennen!

Na de koffie en thee start de Bijbelstudie. Meestal aan de hand van een boek dat ongeveer een jaar lang verschillende thema’s behandelt. Eén van de kringleden heeft de Bijbelstudie voorbereid, met elkaar wordt gesproken en nagedacht over het onderwerp. Hoe kijken wij naar deze tekst? Wat betekent het voor ons eigen leven? Wat kunnen we leren over God en zijn woord?

Binnen de Verbinding kennen we verschillende kringen. Ze zijn allemaal gericht op persoonlijke groei in het geloof en opgroeien als gemeente. Het doel is altijd om elkaar en God beter te leren kennen.

De avond wordt afgesloten met gebed waarin we onze eigen dankpunten, maar ook persoonlijke zorgen, de gemeente en de wereld bij Christus brengen.

Kortom: een kring is een prachtding waar zoveel mogelijk mensen bij mogen.

In het kort:

  • Alle kringen behandelen zoveel mogelijk hetzelfde materiaal
  • De kringen komen eens in de drie weken op verschillende dagen bij elkaar. Er is altijd wel een kring die past bij jouw agenda.
  • Het verschilt per kring of er gestart wordt met gezamenlijk eten. De stelregel is altijd: niets moet, alles mag. Koffie, thee en iets lekkers is er altijd!
  • Het kringseizoen loopt van september t/m juni. In de zomer zijn er geen kringavonden.

 

Interesse

Wil je meer informatie, of wil je je aansluiten bij een kring?

Neem dan contact  op voor meer informatie!