Muziekwerk

Muziek maken, spelen en luisteren speelt een belangrijke rol in De Verbinding. En er is voor ieder wat wils. Jong en oud kan deelnemen aan de verschillende koren of overige muziekinitiatieven zoals workshops of muziekwerk binnen de wijkgemeenten.

 

Kinderkoor Sjofar

IMG_2995

Kinderkoor Sjofar is er voor de jongere kinderen. We zingen, samen met een groep enthousiaste kinderen tussen de 4 en12 jaar, eigentijdse christelijke kinderliedjes. We oefenen eens in de 2 weken in de Rehobothkerk, waarbij we beginnen met het luisteren naar wat iedereen de afgelopen weken heeft meegemaakt. Daarna maken we onze stemmen lekker warm met bekende liedjes. Ook oefenen we nieuwe nummers. Bij al deze liedjes worden we begeleid door onze eigen pianist, Matthijs Buisman.

En natuurlijk treden we ook op! Vind je het ook leuk om mee te zingen? Of gewoon eens een kijkje te nemen? Stuur ons dan even een berichtje via sjofar@deverbindinghilversum.nl.


PRaiSe

PRS5Vanuit een groot enthousiasme is in 2013 het PRaiSe Choir ontstaan. Een projectkoor dat een aantal keer per jaar uitvoeringen geeft. Denk bijvoorbeeld aan een swingend optreden in het centrum van Hilversum in de dagen voor Kerst. Of een mooi ingetogen optreden op Goede Vrijdag. Ook werken we regelmatig samen met andere koren/muzikanten zoals Gospel Boulevard of The Psalm Project. Daarnaast verlenen we ook geregeld onze medewerking in reguliere kerk- en themadiensten. Ons repertoire bestaat uit zowel traditionele als moderne aanbiddingsliederen van Opwekking, The Psalm Project, Sela, Elevation Worshippand en Hillsong.

De grootte van het koor varieert per project, maar meestal zingen we met gemiddeld 25 koorleden. We zingen meerstemmig dus hebben koorleden die sopraan, alt, tenor of de baspartij zingen. Alexander Eerenberg dirigeert en begeleidt het koor op piano maar tijdens uitvoeringen maken we ook regelmatig gebruik van gastmuzikanten.

We maken per project een planning qua repetities en wisselen hierbij de maandag en de donderdag af. De tijd en locatie staan vast en zijn van 20.00- 22.00 uur in de Schuilhof. Je hoeft echt geen professional te zijn om deel uit te maken van het PRaiSe Choir. Iedereen die het leuk vindt om vanuit zijn/haar hart te zingen is van harte welkom!

Heb je interesse om mee te doen aan één (of meerdere) van onze projecten of wil je meer informatie, like en volg ons dan op Facebook of mail naar prskoor@gmail.com.


Soli Deo Gloria

Het koor Soli Deo Gloria is een gemengd koor in Hilversum. Het bestaat al 70 jaar en we hebben leden van allerlei leeftijden, plaatsen en kerken.

Ons repertoire bestaat o.a. uit werken van Rutter, Sela maar we zingen ook Psalmen in moderne bewerkingen. Wij zingen graag in kerkdiensten en in zorginstellingen. Regelmatig hebben we ook uitvoeringen. In 2016 hebben we bijvoorbeeld ons jubileum gevierd met een concert in de Pniëlkerk in Hilversum. Ook gaan we regelmatig samenwerkingen aan met andere koren. Zo geven wij dit jaar een concert in samenwerking met een jongerenkoor uit Driebergen. Meer informatie hierover verschijnt binnenkort op deze website.

Sinds januari 2017 is Arjan Veen de dirigent van Soli Deo Gloria. Een jonge dirigent/organist die het koor weet te inspireren en te motiveren.

De repetities vinden iedere dinsdagavond plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Rehobothkerk. Iedereen is welkom om een keer de sfeer te komen proeven en/of je aan te sluiten!

Vragen? Mail ons op: secretarissdg@ziggo.nl