Onze predikanten

Predikant Gertjan Oosterhuis;

“We moeten af van het idee, dat geloven in God iets zou zijn van vroeger, voor mensen met een bekrompen visie. In onze wereld wordt pijnlijk duidelijk dat de mensheid het op z’n eigen kracht en oordeel niet redt. Dan moet je op zoek naar antwoorden die het verschil kunnen maken. In zijn Woord reikt God die aan.”

Rol binnen de VerbindingMijn rol binnen de Verbinding is die van wijkpredikant voor de leden van de Schuilhof. Maar preken doe ik uiteraard ook in de andere kerkgebouwen en ik ook in het jeugdwerk heb ik een gemeente brede taak.

Daarnaast draag ik bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de Verbinding als geheel. In al die rollen wil ik werken aan de verkondiging van het goede nieuws van Jezus Christus aan de mensen van de eigen gemeente en van alle anderen die het willen horen.

Betekenis van de VerbindingIk ben pas predikant geworden in de Verbinding nadat de fusie een feit was. Ik hoop dat ik daarom kan bijdragen aan de vanzelfsprekendheid van deze samenwerking. Ik denk dat de Verbinding meer dan de vroegere deelgemeenten de kans heeft om naar buiten te kijken en naar voren te kijken. De vroegere kerken hadden namen, bestaande uit afkortingen, die eigelijk altijd terugverwijzen naar het verleden, en naar de kerkelijke strijd waaruit het betreffende kerkverband is ontstaan. Toekomst van de VerbindingDe Verbinding is dan een teken van hoop. Breuken kunnen worden geheeld, en Christenen kunnen samen optrekken en bouwen aan een nieuwe identiteit en betekenis voor de kerk. Zowel voor de leden als voor de samenleving.