Onze predikanten

Predikant Gertjan Oosterhuis;

“We moeten af van het idee, dat geloven in God iets zou zijn van vroeger, voor mensen met een bekrompen visie. In onze wereld wordt pijnlijk duidelijk dat de mensheid het op z’n eigen kracht en oordeel niet redt. Dan moet je op zoek naar antwoorden die het verschil kunnen maken. In zijn Woord reikt God die aan.”

Rol binnen de Verbinding

Mijn rol binnen de Verbinding is die van wijkpredikant voor de leden van de Schuilhof. Maar preken doe ik uiteraard ook in de andere kerkgebouwen en ik ook in het jeugdwerk heb ik een gemeente brede taak.

Daarnaast draag ik bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de Verbinding als geheel. In al die rollen wil ik werken aan de verkondiging van het goede nieuws van Jezus Christus aan de mensen van de eigen gemeente en van alle anderen die het willen horen.

Betekenis van de Verbinding

Ik ben pas predikant geworden in de Verbinding nadat de fusie een feit was. Ik hoop dat ik daarom kan bijdragen aan de vanzelfsprekendheid van deze samenwerking. Ik denk dat de Verbinding meer dan de vroegere deelgemeenten de kans heeft om naar buiten te kijken en naar voren te kijken. De vroegere kerken hadden namen, bestaande uit afkortingen, die eigelijk altijd terugverwijzen naar het verleden, en naar de kerkelijke strijd waaruit het betreffende kerkverband is ontstaan.

Toekomst van de Verbinding

De Verbinding is dan een teken van hoop. Breuken kunnen worden geheeld, en Christenen kunnen samen optrekken en bouwen aan een nieuwe identiteit en betekenis voor de kerk. Zowel voor de leden als voor de samenleving.

Predikant Mans Raveling

“Jezus vormt het hart van de Verbinding met God én met elkaar!”

Wie zijn wij?

Mijn naam is Mans Raveling. Ik ben getrouwd met Agnes en vader van onze dochters Manoah en Salomé. Na mijn studie theologie hebben we vijf jaar de gemeente van ’s-Gravendeel mogen dienen. In het najaar van 2020 wees God ons de weg naar Hilversum.

Rol binnen de Verbinding

Mijn rol binnen de Verbinding is die van wijkpredikant voor de leden van het Kompas. Op de zondagen ga ik, net als mijn collega, wisselend voor in beide wijkgemeenten. Naast het leiden van de diensten, pastoraat en bestuurlijke taken, ben ik in het bijzonder betrokken op het kinder- en jeugdwerk binnen de Verbinding.

Betekenis van de Verbinding

Op een bijzonder moment mochten we als predikantsgezin verbonden worden aan de Verbinding. Zo mocht ik bevestigd worden als predikant in kerkgebouw Rehoboth, een maand voordat dit kerkgebouw opgeleverd moest worden. Een maand later mocht ik als nieuwe predikant de openingsdienst van het vernieuwde gebouw het Kompas leiden. Daarmee maakten we als wijkgemeente met veel dankbaarheid en enthousiasme een nieuwe start. De nieuwe wijkgemeente het Kompas is nu een feit, maar het proces van één worden is nog gaande. Samenkomend rondom Gods Woord is het mijn gebed dat we groeien in de verbinding met God en elkaar.