Verbinding in Noord

Denk je wel eens na over de zin van het leven? Heb je behoefte aan wat diepgang in gesprekken? Denk jij dat er een God bestaat? Sinds een paar maanden organiseert De Verbinding ontbijtbijeenkomsten om met elkaar in gesprek te gaan over belangrijke levensthema’s.

Elke eerste zondag van de maand is er om 10.00 uur een gratis ontbijt waar alle buurtbewoners van Hilversum Noord welkom zijn. Rond 10.45 uur start het verdiepende gedeelte waarin we in gesprek gaan over levensvragen. Enkele vragen die tot nu toe zijn langsgekomen zijn: ‘Waarvoor leef ik?’, ‘Welke keuzes maak ik?’ en ‘Hoe reageer ik op verlies?’ We proberen om onze levensvragen te spiegelen aan verhalen uit de Bijbel, in het bijzonder aan de verhalen over Jezus.

Er wordt een verhaal over hem voorgelezen, met een korte uitleg en toepasselijke muziek erbij. Maar ook zijn er momenten van stilte, van gebed en er is veel ruimte voor gesprek en onderlinge steun. Om 11.30 uur sluiten we de bijeenkomst af met een kop koffie of thee. Eén van de deelnemers zei afgelopen keer: ‘Ik geloof niet alles, maar het is fijn om soms over deze dingen na te denken.’ Ook als u niet gelooft of niets van Jezus weet, ben je van harte welkom om aan te sluiten. De gesprekken zijn namelijk bedoeld om van elkaar te leren en elkaar te versterken. Wederzijds respect is ons uitgangspunt.

Wil je één van de bijeenkomsten bijwonen? Van harte welkom op iedere eerste zondag van de maand om 10.00 uur in ‘De Erfgooiersspeeltuin’, Erfgooiersstraat 92a. (Alleen in augustus is er geen bijeenkomst in verband met vakantie). Als je van tevoren nog vragen hebt of vervoer nodig hebt, dan kun je  een mail sturen
naar voorhilversum@gmail.com.